arghh-land |hikayat gambar papan selaju|

By: azlan fauzi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-Jan-2009 16:22 Email | Share | | Bookmark
PENGAJARAN - Salah aku gak~

 
Salam..

Hari ni aku agak malang skit la..apa yang berlaku pun aku tak sangka bnda nie leh berlaku..
Pagi tadi,lepas solat subuh,aku bgn nak check email..Then aku pun dpt email dari online@clicks-online2009.com..
Gambar nie menceritakan kat korang la..



Aku pun ngan tak pikir panjang,aku pun main ikut je apa email tu bg tahu..
Dah aku terima akibat nya..9.35am Pihak bank CIMB call aku..
Bertanya pada aku,aku ada ke buat transfer duit pergi WESTERN UNION ke NIGERIA..
Pastu dia cakap la kat aku,mereka syak aku kena tipu..

Diaorg pun trus bg aku cadangan,apa yg patut aku buat..
1.Pihak bank mtk aku buat laporan polis..
2.Email balik apa yg aku dpt tu kepada pihak bank semula..
3.Faks laporan polis kepada pihak bank..

Nak dijadikan cerita,duit aku dlm tu klo x silap aku,aku ada rm170 je..
Tp bank bagi tahu kat aku org tu cuba buat transfer sbyk rm300 dari akuan aku..
Dalam setengah jam aku dpt pangilan dr pihak bank tu,aku trus g mesin atm..Aku nak check duit aku..
Nak kata rezeki aku,mungkin la..Allah Maha Pemurah..Aku check,balance dalam akaun aku ada rm80..
Aku trus keluarkan rm80 tu..

Mengikut pengiraan aku RM170-RM80 = RM90
So,sebanyak RM90 aku telah burn..


Aku tetap bersyukur sbb dalam akaun aku ada rm170 je..Dan aku masih sempat menyelamatkan rm80 aku..
Aku redha je apa yang berlaku hari nie..Ada hikmah smua nie..
Dan apa yang berlaku nie,silap aku gak..Tak check email aku betul-betul..

Masa aku buat laporan polis nie,polis tu bgtahu,ada sorang budak kat UPM x silap aku kena gak mcam aku..
Dia burn RM800..Xde rezeki..Dan aku dengar cerita,pasal penipuan nie masuk berita smalm erk?
Aku tgk berita,x perasaan lak aku..

Aku cerita nie nak jadikan teladan je..Ingatan kat korang..
Jangan tertipu kat email yg korang dapat..

Sekian..


Monday, 5-Jan-2009 23:31 Email | Share | | Bookmark
Speaker

 
Salam..

Hari nie ada selasa..
Penat gak buat report..Sambil dengar lagu..Pasang kuat-kuat..
Sory la member satu rumah aku,klo aku pasang kuat sgt kadang-kadang..

Bila tgk speaker,aku baru perasaan yang aku,john,mat john dan zaki memiliki speaker yang sama
Speaker Altec Lansing VS4121..



SYSTEM SPECIFICATIONS :
-Altec Lansing’s superior sound comes from our proprietary technology, which utilizes custom-built, high-fidelity drivers, state-of-the-art equalization circuitry, and a harmonious mix of the following specifications:
SOUND PRESSURE LEVEL (SPL): 97 dB
TOTAL CONTINUOUS POWER: 31 Watts RMS
• Front Speakers: 6 Watts/channel @ 4 ohms @
-10% THD @ 150 - 20000 Hz 2 Channels Loaded
• Subwoofer: 19 Watts @ 4 ohms @ 10% THD @
-20 – 150 Hz Single Channel Loaded
SYSTEM RESPONSE:
-25 Hz – 15 kHz (-10dB)
SIGNAL TO NOISE RATIO @ 1 KHZ INPUT:
-> 73 dB
DRIVERS (PER SATELLITE): Two 28mm
-full-range and one 3" mid-bass driver
DIMENSIONS:
-4" (W) x 4.7" (D) x 9.2" (H)
SUBWOOFER DRIVER:
-One 6.5" long-throw woofer
DIMENSIONS:
-8" (W) x 9.9" (D) x 13.6" (H)


Tu je kot aku nak membebel pagi-pagi nie..

Sekian..





Friday, 2-Jan-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
Birthday Boy

 
 
 
View all 4 photos...
Salam..

Haha..Macam kelakar je title nie..Tapi sebenarnya nak cakap yg hari hari jadi abg aku..
Hahaha..dah tua dah dia.. Lahir pada 2.1.1985
Hari ni genap la dia 24 tahun..Klo aku tak silap kira la..

Apa-apa pun,aku doakan abg aku selamat panjang umur..
Murah rezeki supaya dapat blanje aku..Dapat bagi free stuff dari kedai dia..hehe..
"Banjingan ko john,ko dah tua..Hahaha.."

p/s:Bulan Januari adalah bulan hari jadi semua adik-beradik aku.. Aku sorang je bulan Oktober..Hahaha..Biar la..Aku tetap sayang mereka smua nie..

I love my family..I love my don..
*Pic satu nie diambil time Boney dgn sapa ntah sorang lagi tu(Perempuan),dua-dua dari Gengstarz,datang rumah aku..Tapi sedih,aku tak ada time nie..

Sekian..





Wednesday, 31-Dec-2008 14:21 Email | Share | | Bookmark
Papan Selaju + Awal Muharram + New Year

 
 
 
View all 6 photos...
Salam..
Haih..New Year..Selamat Tahun semua Tahun 2009..Tp paling best Awal Muharram la..Hehe..
Baru balik je merepek dengan kawan-kawan..Merepek dan mensesatkan diri..Hahaha..

Apa yang menarik?Tak de apa kot..Balik-balik je,bukak pc,tgk gmbr skate aku yg lelama..
Selama nie tgk gmbr org je..Tp diri sendiri tak tau..Haha..Aneh nya aku..
Kat sini aku pun upload la gmbr aku lak..Aku rindu zaman aku skate dengan kawan-kawan kampung aku..
Hero kampung la..Bak kata orang..

Bila ingat-ingat balik,camne era Skateboarding nie leh merebak kat kampung aku aka area rumah aku..
Asal nya dari membe aku gak..Zaman high skool dlu..Then aku kumpul duit,beli la satu-satu item skate nie..
Deck + Truck + Bearing + Wheel + Hardware = RM5++.++

Punya la seksa nak kumpul duit..Bila dah dapat complete deck,aku pun dengan bangga nya memulakan sukan nie di rumah ku sendiri..
Sentiasa memikirkan bagaimana nak ‘Ollie”..The basic principle of skateboarding.. Tanpa ollie nie,sukar untuk memajukan diri..

First halangan aku lepas adalah penyapu lidi..Sangat indah ketika itu..Bagaimana nak ‘pop’ deck tu.. Bagaiamana nak seret board tu keatas..Sangat pelik aku rasa..Aku terus kan usaha..
Lama kelamaan,dari Ollie aku pun belajar the next step ’grind’..Teringat trick memula,50-50..
Then boardslide..Kelakar gila..Tp indah

Sampai satu tahap,abg aku mula minat kat bnda nie..Kitaorg pun main sama-sama kat belakang rumah..Sampai kan satu hari tu aku berjumpa dengan adam (model header aku tu)Then aku kenal dengan Fadli..Aku bg nama kampung kat dia..”kecik”.. Dlu kitaorg kagum dengan semangat kecik nie..
Tp skrang dia dah lagi maju dari aku.. Terer nak mati..Bg aku la.. Klo kat skatepark ss13 Shah Alam tu,kecik di kenali dgn nama ‘wak’..Dan byk lagi kisah-kisah aku dgn mereka smua nie..

Aku mmg xleh lupa la..Dlu ramai-ramai buat ramp,fun box,rembat rail..Kongsi duit repair skatepark..
Hahaha..Tapi skrang,smua dah sibuk dgn hal masing-masing..Tak pe la..Hujung minggu dpt gak lepak ngan diaorg..Hahaha..

Apa aku cerita nie~
Haih..Saja je nak upload gmbar-gmbar lama aku..Caption by other people..
Best trick aku la yang penah aku land : Nollie shuv it nose manual shuv it out..
Sapa faham,bgs la..Hehe..Sekali je aku land dan tak penah nak land lagi..
Sbb aku sememangnya tidak terer..

Maaf la klo fotopages aku dah macam blog..Hehehe..

Today word "Banjingan"..

Sekian..







Tuesday, 30-Dec-2008 06:36 Email | Share | | Bookmark
Perkapalan

 
 
 
View all 10 photos...
Salam..
Ntah la..Tiba-tiba terfikirkan duit..Mana nak carik duit nie..
Duit ptptn dah masuk,tp mcm dah nak abes je..Baru brape hari ni..Huhuhu..
Beli baju skit,bayar duit john..Orang pinjam duit lagi..Tak pe..

Bila fikir nak carik duit tu,teringat lak,lama aku tak keje kat Port Klang..
Kerja tu aku kena drive kereta baru turun dari kapal..
Kadang-kadang Import cars..Sometime Local Cars (Export)..
Ada kapal dari Thailand,bawa kereta Toyota Camry dgn Altis baru..
Menarik tu..Dapat drive kereta baru smua..Dalam plastik lagi tu..Hehehe..

Walaupun kerja tu nmpk mcm berat,tp bagi aku ia memuaskan:-D
Aku dapat gaji RM 50 per shift..Dan keje tu tak abes selagi kereta tak habis turun..
Nak tau apa yang buat ia best?

1.Ada kapal tu bawa kereta baru..Macam Toyota..
2.Ada gak kereta mewah lain mcm BMW,Skyline,Mini Cooper..
3.Ada satu kapal tu,aku kena bawak turun mesin Fortlift..Ala..Mesin angkat barang tu..
4.Paling best,aku tgk kereta Porcshe (tak tau eja ) Nissan GTR baru..BMW X6 yang dibalut macam hadiah..Hahahaha..
5.Dapat duit lebih,kadang-kadang boss nya bg bonus tu..Hahahaha..

Tu je la kot..Kerja ni hujung minggu je..Klo ada,and aku nak pergi,aku tinggal bgtahu member aku je..Adam namanya..Hahaha..Budak nya yang dalam gambar header aku kat atas tu..Badan ketul-ketul..Macam batu membe aku kata..Hahaha..

Sekian..





[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net